25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου

  • Νέα

Ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο ΑΞΙΟΝ: Εφευρετικότητα και τόλμη.

  • Κάθε τάξη του Δημοτικού δημιούργησε και παρουσίασε το δικό της project. Μπορείτε να δείτε κάποια εδώ & εδώ
  • Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο ο κ. Χρήστος ανέλυσε το γεγονός με ένα πνεύμα που ανασκάπτει αλήθειες και με την προβολή του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ υπό την επιμέλεια του κ. Βερέμη και αφηγητή τον κ. Τατσόπουλο ( και οι δύο επισκέπτες- ομιλητές στο σχολείο μας παλαιότερα).
  • Στο Νηπιαγωγείο τα ποιήματα έδωσαν και πήραν.
  • Παρουσιάστηκε επίσης η εξαιρετική επεξεργασία πορτρέτων των ηρώων του κ. Κ. Παπαγιαννούλη.

Η ελληνική επανάσταση είναι μια εκδήλωση φιλελευθερισμού και εθνισμού ταυτόχρονα. Ξαναδίνει πνοή στις προοδευτικές ιδέες, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ισότητας και τις μεταλαμπαδεύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ελληνική επανάσταση κατέχει επάξια θέση μέσα στην ιστορία της ανθρωπότητας δίπλα στη γαλλική επανάσταση. Η γαλλική είναι, όμως, μια απλή εξέγερση, η ελληνική ένας αγώνας για την ανεξαρτησία, για τη δημιουργία κράτους-έθνους.

Γι’ αυτό και από το 1822 γίνονται προσπάθειες σύνταξης συντάγματος.
Τα 200 χρόνια μας δείχνουν ότι, παρά τις αδυναμίες μας, ο λαός αυτός άντεξε πολέμους, διχασμούς, χρεωκοπίες και στέκει σήμερα περήφανα μεταξύ των προνομιούχων λαών του κόσμου. Δείξαμε επανειλημμένα πως ο μεταξύ μας φθόνος και η καχυποψία πάντα δυσκολεύουν την πρόοδο, ωστόσο το φιλότιμο και ο πατριωτισμός μας κράτησαν όρθιους. Δυο αιώνες ελευθερίας είναι σπουδαίο επίτευγμα.

Χρόνια πολλά σ’ όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές εκπαιδευτικούς.

Κλείσιμο Μενού