25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Γιορτή πουλιών

Γιορτή πουλιών

Τη Δευτέρα 8-10-2018, η Γ΄ τάξη του Σχολείου μας, επισκέφτηκε το Πόρτο Λάγος για να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή ημέρα πουλιών.

Κατά την άφιξή μας στο χώρο, οι υπεύθυνοι μας ενημέρωσαν σχετικά, δίνοντάς μας κάποιες βασικές πληροφορίες για τα είδη πουλιών που ζούνε στον υδροβιότοπο. Με μια αναλυτική και προσφιλή στα παιδιά παρουσίαση, γνωρίσαμε καλύτερα το κοκκινόπτερο (φλαμίνγκο), τον πελεκάνο, τον σταχτοτσικνιά και πολλά άλλα είδη! Μάθαμε επίσης, για τα αυγά, τα ράμφη, τα πόδια και τα φτερά των πουλιών, καθώς και για τη χρησιμότητα τους!

Μετά από λίγη ώρα, μεταφερθήκαμε στο πεδίο δράσης! Με ειδική κάμερα παρακολουθήσαμε τα αποδημητικά πουλιά της περιοχής, αλλά και τους μόνιμους κατοίκους της. Χάρη στο γλυκό καιρό, μπορέσαμε να θαυμάσουμε πολλά είδη…! Είδαμε ακόμη, τα σημεία που προτιμούν να κάνουν τις φωλιές τους και μάθαμε πώς να συμπεριφερόμαστε για να μην τα τρομάζουμε.

Καθώς όμως, έπρεπε να θυμόμαστε κάτι από τη δημιουργική αυτή μέρα, φτιάξαμε και χρωματίσαμε τις δικές μας μάσκες πουλιών. Έχοντας κάθε παιδί αναλάβει ένα διαφορετικό είδος, είχαμε την ευκαιρία να τα συγκρίναμε ως προς τους χρωματισμούς και τα ράμφη τους!

 

Κλείσιμο Μενού