25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Παρατηρώντας τους μαιανδρισμούς του Νέστου

Παρατηρώντας τους μαιανδρισμούς του Νέστου

  • Νέα

Την Τρίτη 19/10/2021 η Ε’ τάξη του σχολείου ΑΞΙΟΝ σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Βιστωνίδας, πραγματοποίησαν μια επίσκεψη στη Γαλάνη και στο Παρατηρητήριο του Νέστου.

Η εκδρομή μας είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς κάναμε πεζοπορία στο μονοπάτι του Νέστου. Στη μικρή μας αυτή βόλτα, συναντήσαμε πολλά είδη φυτών και ακούσαμε το κελάηδισμα διαφόρων πουλιών. Επίσης, μαζέψαμε πεσμένα βελανίδια και άλλους καρπούς ως αναμνηστικό της επίσκεψής μας.

Αργότερα μαζευτήκαμε στην όχθη του ποταμού και παίξαμε παιχνίδια που αφορούσαν στην πανίδα και τη χλωρίδα του Νέστου και κάναμε μια μικρή συζήτηση για όλα όσα προηγήθηκαν.

 

Αμέσως μετά πήραμε τον ανήφορο για το παρατηρητήριο των στενών του Νέστου, όπου απολαύσαμε τη θέα και είχαμε την ευκαιρία να δούμε από μακριά το Δέλτα του ποταμού, τη θάλασσα, τις γύρω περιοχές του νομού μας καθώς και ολόκληρο το νομό μας.

Η εκδρομή αυτή είχε ως στόχο να παρατηρήσουμε κάθε λεπτομέρεια γύρω μας και να απολαύσουμε όλες τις ομορφιές που μας χαρίζει απλόχερα η φύση.

Ευχαριστούμε πολύ το Κ.Π.Ε. Βιστωνίδας και την κυρία Λία που ήταν ξεναγός και συνοδοιπόρος μας στην πρώτη εκδρομή της χρονιάς.

Κλείσιμο Μενού