25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Περιμένοντας τα Χριστούγεννα

Περιμένοντας τα Χριστούγεννα

Λίγες ημέρες έμειναν για τα Χριστούγεννα και στο Δημοτικό οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις. Την προηγούμενη εβδομάδα στολίσαμε, όπως κάθε χρόνο την ίδια μέρα, τις αίθουσες και το δέντρο μας χορεύοντας και τραγουδώντας.

Φάγαμε λουκουμάδες και ήπιαμε ζεστή σοκολάτα, εναρμονισμένοι στο χειμωνιάτικο κλίμα που μας έφερε ο Δεκέμβριος. Οι μεγάλες τάξεις προετοίμασαν και δοκίμασαν γαλλικό και γερμανικό πρωινό, ανάλογα με τη γλώσσα που μαθαίνουν, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών.

Ακόμη, κάναμε πολλές κατασκευές και δημιουργίες για το πρόγραμμα Κομένιους με θέμα τα Χριστούγεννα και τη νέα χρονιά. Οι μικρότερες τάξεις ασχολήθηκαν με χριστουγεννιάτικες κατασκευές, ενώ οι μεγαλύτερες μπήκαν στην κουζίνα, φτιάχνοντας παραδοσιακά μελομακάρονα και βασιλόπιτα.

Επίσης, η χορωδία του σχολείου μας τραγούδησε παραδοσιακά κάλαντα με τη συνοδεία του μουσικού μας και παραδοσιακών οργάνων. Οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού θα αναχωρήσουν σε λίγες μέρες για τη Βουλγαρία, όπου θα παρουσιάσουν τα έργα των παιδιών και βίντεο από τα έθιμα στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί εκεί.

Η πιο γλυκιά αναμονή, όμως, είναι για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου. Ο γερο-χρόνος και η γυναίκα του, οι δώδεκα μήνες, οι αλκυονίδες μέρες, τα στολίδια και τα καλικαντζαράκια καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια στις πρόβες για να σας εντυπωσιάσουν με το ταλέντο τους. Σας περιμένουμε όλους!

xmas3 xmas4 xmas2 xmas13
xmas20 xmas19 xmas18 xmas17
xmas16 xmas21 xmas5 xmas15
xmas14 xmas12 xmas11 xmas9
xmas8 xmas6 xmas10 xmas7

 

Κλείσιμο Μενού