25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Σχολεία Πρέσβεις-Ημερίδα στην Κομοτηνή

Σχολεία Πρέσβεις-Ημερίδα στην Κομοτηνή

Πάνω από 20 καθηγητές Λυκείου από 8 σχολεία της Ανατολικης Μακεδονιας & Θράκης από το πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» πήραν μέρος στην ημερίδα που διοργάνωσε το  Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλαδα τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 στην Κομοτηνή και στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.

Προσκεκλημένοι ήταν από το ΑΞΙΟΝ  αντιπροσωπεία μαθητών- πρέσβεων . Οι μαθητές της Γ λυκείου Αντωνιάδης Δ., Γεωργιάδης Ν., Μακρίδου Α., Τσαβαλιάς Β. μίλησαν βιωματικά  για την εμπειρία τους απο τις δράσεις του ΑΞΙΟΝ  και έκαναν τις δικές τους  προτάσεις για  εξέλιξη του προγράμματος.
Επίσης, έγινε η απονομή των διπλωμάτων των  Σχολείων που τιμηθηκαν για τις δράσεις τους το σχολικό έτος 2018-2019.
Το  ΑΞΙΟΝ συμμετέχει για για 4η συνεχή χρονιά στο Πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές  λυκείων και στοχεύει να ενθαρρύνει τους νέους, ιδιαίτερα μαθητές να κατανοήσουν τα δικαιώματα τους ως ευρωπαίοι πολίτες, να γνωρίσουν το έργο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Μελών του και να αντιληφθούν πως μπορούν να συμμετέχουν καλύτερα στη διαμόρφωση του δημοσίου βίου και στην εμπέδωση της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γενικότερα, το Πρόγραμμα αποσκοπεί στην αναβάθμιση της γνώσης των νέων αναφορικά με τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας, καθώς και τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο εκπροσωπεί τους ευρωπαίους πολίτες.
Κλείσιμο Μενού