25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
«Η λογοτεχνία αλλιώς… σε καιρούς κρίσης»

«Η λογοτεχνία αλλιώς… σε καιρούς κρίσης»

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη και το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης διοργάνωσαν τη 2η Διεθνή Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας με θέμα: «Η λογοτεχνία αλλιώς… σε καιρούς κρίσης» που θα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Πέμπτη, 7 και την Παρασκευή, 8 Απριλίου 2022, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες του ΑΞΙΟΝ και τα θέματα των συζητήσεων που αντάλλαξαν απόψεις ήταν οι:

Στη Συνάντηση έλαβαν μέρος 200 μαθητές από 25 σχολεία της Ελλάδας, της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Λευκωσίας, της Νέας Υόρκης και του Γιοχάνεσμπουργκ, 50 εκπαιδευτικοί και 45 εκλεκτοί εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών, ενώ την έναρξη των εργασιών της Συνάντησης κήρυξε η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος.

Στόχος της 2ης Διεθνούς Μαθητικής Συνάντησης Λογοτεχνίας είναι να αποτελέσει μία πρόταση διδασκαλίας και προσέγγισης της λογοτεχνίας αλλά και να συνδράμει στη διατήρηση της επαφής, της επικοινωνίας, της ανταλλαγής απόψεων, της δημιουργικής συνεργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών με εκλεκτούς εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών.

Μέσα από τη Συνάντηση δόθηκε βήμα στους μαθητές να εκφράσουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους. Να μιλήσουν ελεύθερα για αυτά που τους προβληματίζουν αλλά και για αυτά που επιθυμούν. Για αυτά που σκέφτονται, αλλά εύκολα λόγια δεν γίνονται, για ό,τι καταληστεύει τα όνειρά τους και θολώνει τον μακρινό ορίζοντα της σκέψης τους.

Η Συνάντηση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του Livemedia από τον σύνδεσμο: www.livemedia.gr/logoallios22

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί για τον συντονισμό της συνάντησης:
Μαρίνα Αλατά, φιλόλογος & Διευθύντρια Γυμνασίου ΑΞΙΟΝ
Μαρία Καραπαντζίδου, φιλόλογος

Κλείσιμο Μενού