25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Βόλτα στα δικά μας «Ψηλά Βουνά»

Βόλτα στα δικά μας «Ψηλά Βουνά»

Με αφορμή το ομότιτλο βιβλίο του Ζαχαρία Παπαντωνίου, οι μαθητές της Δ΄ τάξης επισκέφτηκαν και φέτος το δασικό χωριό στην περιοχή του Λειβαδίτη για να περάσουν ένα διήμερο στο βουνό. Μακριά απ’ τους θορύβους και τους έντονους ρυθμούς της πόλης, ήρθαμε σε επαφή με τη φύση, διασκεδάσαμε χωρίς ηλεκτρονικά παιχνίδια και, σαν άλλοι «μικροί ταξιδιώτες», περάσαμε ένα βράδυ σε ξύλινες καλύβες.

Νιώσαμε τη δροσιά του βουνού, είδαμε την ανοιξιάτικη πλάση στο αποκορύφωμά της, ενώ βγήκαμε και για μια νυχτερινή βόλτα πριν πέσουμε για ύπνο.

Τη δεύτερη μέρα της διαμονής μας, κατηφορίσαμε την πλαγιά του βουνού μέσα από το ανέγγιχτο δάσος της περιοχής, για να δούμε από κοντά και τον καταρράκτη του Λειβαδίτη. Ένας μαθητής, μάλιστα, είχε την τύχη να αντικρίσει από κοντά και ένα ζαρκάδι, πριν τρέξει να χαθεί μέσα στις πράσινες φυλλωσιές.

Τα παιδιά, παρά την κούρασή τους, έδειξαν να απήλαυσαν την εμπειρία και να αναζωογονήθηκαν απ’ την ήχους, τις εικόνες και τα αρώματα της φύσης. Γεμίσαμε, λοιπόν, τα πνευμόνια μας με οξυγόνο, για να επιστρέψουμε με νέα δύναμη στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Κλείσιμο Μενού