25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Στη λίμνη Βιστωνίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

Στη λίμνη Βιστωνίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων (2/2), η Β’ τάξη του Δημοτικού επισκέφθηκε το Κέντρο Πληροφόρησης της λίμνης Βιστωνίδας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για την αξία των υγροτόπων και για τη συμβολή τους στη διαμόρφωση του κλίματος μιας περιοχής.

Οι λίμνες Ισμαρίδα και Βιστωνίδα, εντάσσονται στους δέκα υγροτόπους της χώρας μας, οι οποίοι προστατεύονται από τη συνθήκη Ραμσάρ. Η συνθήκη Ραμσάρ αποσκοπεί στην προστασία και τη συνετή χρήση όλων των υγροτόπων μέσω τοπικών και εθνικών δράσεων και διακρατικής συνεργασίας ως μια συνεισφορά στην αειφόρο ανάπτυξη.

Μετά τη σχετική ενημέρωση, ζωγραφίσαμε μία πόλη που βρίσκεται κοντά σε έναν υγρότοπο, αναζητήσαμε σε ένα κρυπτόλεξο λέξεις σχετικές με τους υγροτόπους και τέλος παίξαμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με θέμα την ασφάλεια των ζώων, αλλά και των φυτών που αναπτύσσονται, γύρω από έναν υγρότοπο.

Από την επίσκεψη δεν θα μπορούσε φυσικά να λείψει η παρατήρηση κορμοράνων και φοινικόπτερων με το τηλεσκόπιο στις όχθες της λίμνης Βιστωνίδας.

Ευχαριστούμε πολύ το Κέντρο Πληροφόρησης Βιστωνίδας για τη φιλοξενία και την ενημέρωση!

 

Κλείσιμο Μενού