25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Στη μονάδα παραγωγής γάλακτος «ΔΕΛΤΑ»

Στη μονάδα παραγωγής γάλακτος «ΔΕΛΤΑ»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης  του Δημοτικού επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα τη μονάδα παραγωγής γάλακτος της εταιρείας «ΔΕΛΤΑ» που βρίσκεται στον νομό μας. Η επίσκεψη έγινε με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με τους τομείς της παραγωγής και τα επαγγέλματα, στα πλαίσια της αντίστοιχης ενότητας που επεξεργάζονται στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος.

Σε συνέχεια της περσινής βιωματικής εμπειρίας σε κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής μας, οι μικροί μαθητές γνώρισαν τον τρόπο επεξεργασίας του γάλακτος από τη στιγμή που συλλέγεται από τους παραγωγούς. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργοστασίου, μαθαίνοντας από τους υπεύθυνους για τη διαδικασία συλλογής δειγμάτων, εργαστηριακών ελέγχων και παστερίωσης.

Αυτό που τους εντυπωσίασε ιδιαίτερα ήταν η χημική επεξεργασία των δειγμάτων στο εργαστήριο, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα του προϊόντος. Μάλιστα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ελέγχους και πειράματα σαν μικροί χημικοί. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους υπεύθυνους της εταιρείας για την ευγενική φιλοξενία και αναμένουμε την επόμενη επίσκεψή μας!

 

Κλείσιμο Μενού