25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Συμμετοχή με διάκριση στον 13ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Juvenes Translatores»

Συμμετοχή με διάκριση στον 13ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Juvenes Translatores»

Διαγωνισμός για τη βράβευση των καλύτερων νεαρών μεταφραστών της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΣυγχαρητήρια Μ. Μαρκοπούλου!

Οι μαθητές του ΑΞΙΟΝ Μ. Μαρκοπούλου, Δ. Αντωνιάδης Τσαραμπουλίδης και Α. Αλή Ογλού συμμετείχαν στον 13ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Juvenes Translatores» που διοργανώνει η Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι γλώσσες επιλογής για τη μετάφραση ήταν τα αγγλικά.

Η μαθήτριά μας Μ. Μαρκοπούλου απέσπασε ειδικό έπαινο μετάφρασης, καθώς οι διορθωτές- πέρα της ανακήρυξης ενός και μόνο νικητής από κάθε χώρα- ήθελαν να επαινέσουν ένα μικρό αριθμό μαθητών (271 σε σύνολο 3 116 συμμετεχόντων) για την ποιότητα των μεταφράσεών τους.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που γεννήθηκαν το 2002. Στόχος του είναι να προωθήσει, να αναγνωρίσει και να επιβραβεύσει την εκμάθηση ξένων γλωσσών αλλά και να εμπνεύσει τους νεαρούς γλωσσομαθείς. Μάλιστα η επιλογή των σχολείων που συμμετέχουν προκύπτει από κλήρωση καθώς εξαρτάται από τον αριθμό των εδρών που η χώρα αυτή έχει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η δοκιμασία της μετάφρασης πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα, σε όλες τις χώρες της ΕΕ και μάλιστα φέτος για πρώτη φορά διαδικτυακά. Η Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αξιολογεί τις μεταφράσεις και επιλέγει την καλύτερη μετάφραση από κάθε κράτος μέλος της ΕΕ. Οι 28 νικητές βραβεύονται με ένα τριήμερο ταξίδι στις Βρυξέλλες και ένα έπαθλο.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μαρίνα Αλατά, φιλόλογος

Τεχνική υποστήριξη: Σωτήρης Λίτσας

Κλείσιμο Μενού