25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

  • Νέα

Οι διακοπές του Πάσχα, που ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες, ήταν μέρες χαράς, ξεκούρασης και ξενοιασιάς για του μικρούς μας μαθητές. Όμως, δεν υπάρχει καλύτερος φίλος στον ελεύθερο χρόνο από τα λογοτεχνικά μας βιβλία. Αυτό το μήνυμα φροντίσαμε να στείλουμε για ακόμη μια φορά από το Δημοτικό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.

Οι μικροί βιβλιοφάγοι μας συγκεντρώθηκαν στη λογοτεχνική γωνιά του Δημοτικού, όπου παρακολούθησαν ομιλία για την αξία της λογοτεχνικής ανάγνωσης και φυσικά έμαθαν πληροφορίες για τη ζωή δύο πολύ μεγάλων και αγαπημένων σε όλους παραμυθάδων, του αρχαίου Αίσωπου και του πιο σύγχρονου, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Άλλωστε, η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου συμπίπτει με τα γενέθλια του αγαπημένου Δανού συγγραφέα.

Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης παρουσίασαν με έναν πρωτότυπο τρόπο το λογοτεχνικό τους βιβλίο, «Ο μάγος του Οζ», που τους χάρισε ονειρικά ταξίδια φαντασίας. Τα βιβλία στο ράφι ενός βιβλιοπωλείου ζωντάνεψαν μαζί με τους λογοτεχνικούς ήρωες, προσκαλώντας τα παιδιά να τους ακολουθήσουν σε ενδιαφέρουσες και αστείες περιπέτειες.

Δεν είναι τυχαίο ότι το συγκεκριμένο βιβλίο έχει συμπληρώσει περισσότερο από έναν αιώνα ζωής, έχοντας γίνει το αγαπημένο ανάγνωσμα μικρών και μεγάλων. Επιλέγοντας για τη λογοτεχνική μας ώρα κλασικά και σύγχρονα αναγνώσματα επιδιώκουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα και, γιατί όχι, να αναπτύξουν και τα ίδια το συγγραφικό τους ταλέντο.

 

Κλείσιμο Μενού