25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Συμμετοχή του Δημοτικού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρομποτικής FLL OEC 2016

Συμμετοχή του Δημοτικού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρομποτικής FLL OEC 2016

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι από τα αντικείμενα που έχουμε εντάξει στο πρόγραμμά του Δημοτικού ΑΞΙΟΝ εδώ και 3 χρόνια.

Κυριότερος σκοπός μας είναι να αναπτύξουν οι μαθητές μας μια σειρά από δεξιότητες που θα τους φανούν χρήσιμες τόσο στη μετέπειτα μαθητική τους πορεία, όσο και στην προσωπική τους ζωή. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ομαδικότητα, την επίλυση σύνθετων προβλημάτων, την μηχανική και τους αυτοματισμούς.

Η εκπαιδευτική ρομποτική για εμάς στο ΑΞΙΟΝ είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για να τραβήξουμε την προσοχή των παιδιών και να τους διδάξουμε πιο εύκολα τις έννοιες που επιθυμούμε.

Στα πλαίσια αυτής της εκπαιδευτικής διαδικασίας συμμετέχουμε και στον διαγωνισμό ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας First Lego League. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που συνδυάζει την ρομποτική με την εργασία επάνω σε κάποιο project. Απαιτεί δουλειά και προετοιμασία τουλάχιστον 3 μηνών καθώς για να διακριθεί μια ομάδα πρέπει να παρουσιαστεί καλή σε όλους τους τομείς του διαγωνισμού.

Τη φετινή χρονιά το δημοτικό ΑΞΙΟΝ κατάφερε να διακριθεί καταλαμβάνοντας την 8η θέση ανάμεσα σε 55 ομάδες από όλη την Ελλάδα. Το αποτέλεσμα αυτό είναι πολύ σημαντικό αν αναλογιστούμε ότι στον διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος μέχρι και παιδιά Α’ Λυκείου.

Έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχουμε στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό First Lego League Open European Championship (www.flloec.com), που θα γίνει από τις 4 έως τις 7 Μαΐου στην Τενερίφη της Ισπανίας. Εκεί θα βρεθούμε με άλλες 88 ομάδες από 40 χώρες από όλον τον κόσμο. Σκοπός μας είναι μέσα από μια τέτοια εμπειρία τα παιδιά να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα, αλλά … και να περάσουν καλά.

Πρόκειται για πολύ σπάνιες εμπειρίες.

Το σύγχρονο σχολείο αλλά και ο σημερινός δάσκαλος οφείλουμε να δίνουμε στα παιδιά μας αυτές τις ευκαιρίες.

flloec

Κλείσιμο Μενού