25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Η συμμετοχή μας στο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο για τον Θεοτοκά

Η συμμετοχή μας στο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο για τον Θεοτοκά

Οι μαθητές του Λυκείου ΑΞΙΟΝ Α. Θεοδωρίδου, Σ. Κασάπης, Α. Λυκίδης και Γ. Μαλάκης συμμετείχαν στο 6ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο «O ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΣ», στο Ζωγράφειο Λύκειο στην Κωνσταντινούπολη.

Το παρών έδωσαν μαθητές από 20 σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά) της Ελλάδας, της Αμερικής, της Πόλης, της Λευκωσίας και της Ίμβρου παρουσιάζοντας τις εργασίες τους, θεατρικά και μουσικά δρώμενα. Διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, λογοτέχνες, ηθοποιοί, μουσικοί και δημοσιογράφοι προσέγγισαν τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού Γιώργου Θεοτοκά.

Το συνέδριο διοργάνωσε το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στο Ζωγράφειο Λύκειο, από τις 14 έως τις 18 Μαρτίου 2018.

Παράλληλα οι δράσεις του συνεδρίου περιελάμβαναν εκθέσεις ζωγραφικής, συζητήσεις στο Μέγα Ρεύμα του Βοσπόρου και στο Ζάππειο, περιήγηση στον Βόσπορο, στην Προποντίδα, στην Πρίγκηπο και στη Χάλκη.

Ειδικός υπεύθυνος του ΑΞΙΟΝ ήταν ο Θωμάς Κοροβίνης, φιλόλογος και συγγραφέας, ενώ τους μαθητές καθοδήγησαν οι φιλόλογοι Μαρίνα Αλατά και Ανάργυρος Δημητριάδης.

Κλείσιμο Μενού